Get Adobe Flash player
    epikoinonia_3 aris
    Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
    

    Χρόνιες

    Χρόνιες Αθλητικές Κακώσεις

    Χρόνιες αθλητικές κακώσεις (από υπέρ χρήση).

    Συμβαίνουν από επαναλαμβανόμενους μικροτραυματισμούς που ξεπερνούν την ικανότητα των ιστών να αυτοιαθούν, με αποτέλεσμα φλεγμονή οξεία και μετά χρόνια.

     

    α. Κατάγματα από καταπόνηση (stress fractures). Ατελή κατάγματα από επαναλαμβανόμενο stress. Συμβαίνουν πιο συχνά στην κνήμη, τα μετατάρσια και το σκαφοειδές. Η διάγνωση γίνετε με MRI και σπινθηρογράφημα.

    β. Οστείτιδες: φλεγμονές των οστών.

    γ. Περιοστίτιδες: φλεγμονή του περιοστέου.

    δ. Οστεοχονδρίτιδες. Στα παιδιά παρατηρούνται φλεγμονή και διαχωρισμός της επίφυσης στο σημείο που προσφύονται ισχυροί τένοντες.

    ε. Τενοντίτιδες. Είναι μικροσκοπικές ρήξεις μέσα στον τένοντα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν φλεγμονή αυτού.

    Διαιρούνται σε:

     •1ου βαθμού: πόνος μετά από άσκηση.

     •2ου βαθμού: πόνος στην αρχή της άσκησης, ο οποίος υποχωρεί και επανέρχεται μετά την άσκηση.

     •3ου βαθμού: πόνος στην αρχή της άσκησης που επιμένει όμως και κατά την διάρκεια και μετά το πέρας αυτής.Εμποδίζει την άθληση.

     •4ου βαθμού: πόνος σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι  πιο συχνές είναι του επιγονατιδικού, του αχίλλειου, των προσαγωγών και του υπερακανθίου τένοντα.

     

    Θεραπεία: ανάπαυση, φυσικοθεραπεία και ενδυνάμωση. Σε αποτυχία της συντηρητικής θεραπείας γίνεται χειρουργική με διατομή του ελύτρου, απομάκρυνση των ουλών και συρραφή των ρήξεων.

     

     

    ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ P.R.P ( ΠΛΑΣΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ) : 

    Η θεραπεία αυτή επιταχύνει την επούλωση των ιστών και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε τενοντίτιδες, μερικές ρήξεις τενόντων, συνδεσμικές βλάβες, μυϊκούς τραυματισμούς, θλάσεις, διαστρέμματα, πελματιαία απονευρωσίτιδα (άκανθα πτέρνης) και θεραπεια οστεοαρθρίτιδας ή χονδροπάθειας.

    Βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να αυτοθεραπεύεται. Τα αιμοετάλια, όταν ενεργοποιούνται στο σώμα, απελευθερώνουν πρωτεϊνες, που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες. Αυτοί επιταχύνουν τον ρυθμό αποκατάστασης της βλάβης διεγείροντας την επισκευή και αναγέννηση των ιστών. 

    Αυτή, η μη χειρουργική βιολογική θεραπεία, είναι ουσιαστικά ένεση από συμπικνωμένο τμήμα του αίματος του ιδίου του ασθενούς, το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία εμπλουτίζεται με αιμοπετάλια.

    Η διαδικασία έχει ως ακολούθως : λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή, το οποίο εν συνεχεία φυγοκεντρείται για 20 - 30 λεπτά. Η εγχύση, για απόλυτη ακρίβεια, πολλές φορές γίνεται με την καθοδήγηση υπερήχου. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 45 - 60 λεπτά, γίνεται στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων και δεν απαιτείται νοσηλεία.

    Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργείας, μιας και χρησιμοποιείται το αίμα του ασθενούς

     

    καταγματα σπονδυλικης στηλης,καταγματα ισχιου,κάταγμα ισχίου,καταγμα ισχιου θεραπεια,καταγματα πλευρων